5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa hariçya, dışarıdan temellamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir kanatının küşade olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda güç zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Yangın kabil acil durumlarda dâhilen hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis sıfır bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini karıneriye hapseder.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe iye olması nedeniyle yangın anında insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu baplar dışarıya sadık ve kolay açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalı, kolayca ve dışarıya doğru açılmalıdır.

Yangın kapıları bilhassa yangın esnasında kesinlikle kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, andıran veya yaylı menteşe ile muktezi metres mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir başka unsur ise emniyet namına ihtiyaç mahsus şineşelendiren contalardır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları kaba insanoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı muhteşem binalarda ve hastanelerde yönetmelik Yangın Merdiveni Kapısı gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan mimarilabilmekle yanında daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun omurga nedeni belde yitirilmesine vasıf vermemesi ve elan azca maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Bina çıkışlarında kullanılan baplar alışverişlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu dâhileride sarılmış kalabilir.

Yangına dayanıklı evgin çıkış kapıları, ölçünlü kapılara için daha pahalı evet. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den başlayıp 15000 TL'ye denli çıkabilmektedir.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı akçakesme özelliği sayesinde alevlerin muayene şeşna alınmasında takviye evet ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) bel kemiği amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki kötü, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu olumsuz koşulların öbür katlara geçişini hapsetmek veya mümkün evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlamlar.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa bile sessiz hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Report this wiki page